woordje regisseur

IMG_7821Woordje van de regisseuse, Drawde Ligtvoet.

 

“Wie doet ons wat”

 

Een toneelstuk in een toneelstuk, voor en achter de coulissen, je speelt als jezelf iemand anders en die speelt dan ook weer iemand anders…. Snapt u het nog? Voor mij is dit de ideale mix voor een leuke voorstelling met de nodige humor en verwarring, mede veroorzaakt door de 2 extra rollen die ik erbij bedacht heb.

De spelers vonden dit in het begin erg onduidelijk, want voor en achter de schermen speelden zij bijna tegenovergestelde personages. Een steeds terugkerende vraag was dan ook: “Waar is nou deur 1 of deur 2? Vóór of achter de schermen?” Maar ze schakelden al snel automatisch over van de ene naar de andere rol. Voor velen ook dit jaar weer een uitdaging; iedereen is een beetje uit zijn comfort-zone gehaald om eens iets anders te proberen, qua spel en/of kleding.

Leuke bijkomstigheid in dit geheel is de gastrol die gespeeld wordt door degene die samen met mij het kindertoneel bij Trappaf nieuw leven heeft ingeblazen.

Ik ben elke repetitie met veel plezier aan de slag gegaan en heb de groep zien groeien naar een hoger niveau, met name in het samenspel. U zult dit zeker ook gaan zien.

Maar goed…. Wie doet ons wat?