1963 De Gouden Kring

In 1913 werden een gedeelte van het pand en paardenstallen van Wed. Mevr. Sanders worden aangekocht door het bestuur van de Nederlandse Christelijke Boerenbond en deze bouwen een nieuwe zaal ( Kunstkring) waarvan de ingebruikname is op 24 december.

Vanaf 1930 onder voorzitterschap van kapelaan van Riel wordt opgericht de D.E.R.M.S. revue. Deze letters staan voor: Domstorff, Eijndhoven, Riel, Merkelbach en Schilders.

De gezamenlijke afdelingen van de Kunstkring brengen de revue “De Gouden Kring” geschreven door Jan Naaykens. Dit in het kader van 50 jaar Kunstkring wat dus nu 1 jaar te laat is. Het is tevens de opening van de totaal vernieuwde toneelzaal en foyer.

De plechtige inwijding en officiële overdracht van de nieuwe zaal is op 5 februari. Op 3 mei wordt het vaandel gewijd. De kleuren van het vaandel zijn blauw – wit. De 4 afdelingen worden uitgebeeld door: toneel (2 maskers), zang (lier met muziekrol), muziek (cimbalen met fluit) en lectuur (stapel boeken waarop uil).

Klik op bovenstaande foto om door te gaan naar de foto’s van de RECEPTIE

Klik op bovenstaande foto om door te gaan naar de foto’s van de REVU

Geschreven door Jan Naaykens

RegieEvert van Eijndhoven
SpelersJacq van Meer
Huub van Baal
Leny Persoons
Martin Otterdijk
Ad Pijnenburg
Ad Leduc
Huub Groenland
RienuskeJan de Laat
KapelaanHarrie Maas
Leden Harmonie / Operette
Portret kapelaan Huybers dat jaren in de Kunstkring hing.

Gespeeld tijdens feestprogramma ter viering van het gouden jubileum van de Katholieke Kunstkring Oisterwijk Omhoog (KKOO) op 25 en 26 mei.

Geschreven door Jan Naaijkens.

RegieEvert van Eijndhoven
Spelers
Jacq van Meer (jeugd)
Huub van Baal
RienuskeJan de Laat (jeugd)
Leny Persoons (jeugd)
Martin Otterdijk
Ad Pijnenburg
Ad Leduc
Huub Groenland (jeugd)
KapelaanHarrie Maas
EN – leden van de Harmonie en Operette