2016 Harry’s nachtmerrie

Gespeeld op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart in Tiliander te Oisterwijk.

Poster volwassenenA4
Affiche
Spelers & regisseur

Klucht geschreven door Hans van Wijngaarden

Droom even mee:

Een mooi oud kasteel met 34 kamers; een prachtige kasteeltuin waar je uren in kunt wandelen, de eendjes kunt voeren en heerlijk tot rust kunt komen in het tuinhuis. Waar elke dag je bed wordt verschoond, de tafel voor je gedekt wordt, de afwas wordt gedaan, het zilver wordt gepoetst en alles met één belletje voor je gedaan wordt. Heerlijk toch?
Baron Govert en zijn vrouw barones Adelheid van Sevenum wonen daar samen met hun dochter Trix en huisbedienden Harry en Lotty die alles al jarenlang trouw voor ze doen. Hetzelfde werk dag in dag uit, week in week uit, als de gewoonste zaak van de wereld. Alleen Lotty denkt daar anders over. Zij vindt dat de baron en barones eens wat meer waardering voor Harry mogen hebben.
Samen met de kunstcriticus Bas Wenting, die een oogje heeft op Trix, bedenkt ze een plan, zodat ze Harry in het zonnetje kunnen zetten en zodat Bas zijn Trix wat vaker kan zien. Het schilderij “Jeugdherinneringen” van Stevebn, de neef van Harry, wordt opgestuurd en wint de prijs voor het beste schilderstuk van het jaar. Deze prijs is echter niet voor Steven maar voor Harry, omdat Lotty het schilderwerk onder Harry’s naam ingestuurd heeft.
Dit, tot grote verbazing van Harry, Govert en Adelheid. Govert vindt het allemaal wat vreemd, maar is blij voor Harry. Adelheid kan nu opscheppen bij haar vriendin Louise en diens man Fred dat ze een beroemdheid  in huis heeft. Vooral als er ook nog eens een freule op af komt, die zich door Harry wil laten portretteren voor haar “ouwe Stoet”.
Tegelijkerteit zien Louise en Adelheid hun zoon en dochter graag trouwen. Helaas hebben beide andere partners op het oog. Trix is verliefd op Bas en de zoon van Fred en Louise – André, de eeuwige medische student – heeft Wampie Rozemond van het Ministerie van Kunst en Cultuur leren kennen. Zij komt Harry interviewen over het werk dat hij ingestuurd heeft.
Lotty heeft Harry goed in de problemen geholpen en hij voelt zich gedwongen om op schilderles te gaan bij zijn neef Steven om alles nog enigszins te kunnen redden. Maar gaat dat lukken of wordt het een ware nachtmerrie?

RegieDrawde Ligtvoet
Regie-assistenteRia Koopman-Vaags en Nel Persoons
GrimeSaskia Zandkuijl en Johanna Schut
DecorbouwSjaak van Herk, Ad Kock en Ad Smarius
SchilderwerkJan de Laat en Jacques van Rijswijk
Reclame en grafisch ontwerpEmmy de Kleijnen
FotografieHennie van Rooij en Guido van den Ing
VideoLOVO
TechniekRoy Klomp (van Tiliander)
Geluid en LichtRoy Klomp (van Tiliander)
Spelers
GovertJan de Laat
AdelheidDieneke Hendriks
TrixEmmy de Kleijnen
HarryJacques van Rijswijk
LotteAnnette van den Brand
Steven ‘t HartJorn Poulisse
Wampie RozemondThea van Keulen
Bas WentingJoop van Gulik
Fred van NispenrodeHuub Groenland
LouiseJoke van Venrooy
AndéGuido van den Ing
JohannaAns Maas
Kranartikel uit het stuk